fredag 25 januari 2008

En liten text om mode.

Det finns alltid två sidor av myntet när det kommer till kläder. Varken mer eller mindre faktiskt. Det finns bekvämt och det finns snyggt. Om det inte är bekvämt eller snyggt är det fult. Och fula kläder är något som jag inte alls orkar skriva om. Men sidorna av myntet är intressanta, bekvämt och snyggt. För ofta är det så att bekvämt är fult och snyggt är obekvämt. Alltså handlar det om att väga mot varandra och fundera på vad man själv vill. Det viktiga är nog att göra ett aktivt val.

Mitt tips till alla som funderar på att köpa är att se om man köper det för bekvämlighet eller för att det är snyggt. Är det bara bekvämt kan man skita i det. Ett snyggt plagg är en bra början, sen kollar man om det är bekvämt. 

Av den enkla anledningen går skor som "foppatofflor" åt helvete bort. Vita tubsockor går också bort. Fleecetröjor, bort. Von Dutch-kepsar, bort, bort, bort. Allt är väl lagom bekvämt, men inget är snyggt. Alltså, bort! 

Mitt tips i detta avseende är att bara gå på hur snygga ett par jeans eller hur snygg en jacka är. Om plagget visar sig vara bekvämt så köper man det. Annars skiter man fullständigt i det och letar vidare. Det är min filosofi. Kom ihåg denna ekvation.

Snyggt+(Snyggt+bekvämt)=Köp!

Inga kommentarer: